Mededeling m.b.t buitenlandse overmakingen

Beste klant,

Momenteel ervaren wij technische problemen bij het uitvoeren van buitenlandse overmakingen en om deze reden verzoeken u om de buitenlandse overmakingen voorlopig niet via Internet Banking te doen maar tijdelijk handmatig middels een papierenopdracht. Op deze wijze kunnen we een en ander goed opvolgen en voorkomen dat dit tot onacceptabele vertragingen leidt.

Het formulier voor buitenlandse overmakingen vind u door op onderstaande knop te klikken. Dit formulier kunt u invullen, ondertekenen (let wel door de procuratiehouder) en opsturen (voorzien van de verplichte onderliggende stukken) naar uw RM of uploaden via bankmail (onder vermelding van verzoek tot buitenlandse overmaking) of persoonlijk deponeren in de brievenbus op ons hoofdkantoor.

Heeft u recentelijk reeds een buitenlandse overmaking via Internet Banking geïnitieerd? Graag geen tweede opdracht opsturen ter voorkoming van een dubbele overmakingen.

Vanwege de uitzonderlijke situatie brengen wij u uiteraard geen extra kosten in rekening. Ook verzoeken wij u rekening te houden dat de overmaking wat vertraging kan oplopen maar wij mikken er op dat deze binnen 5 werkdagen wordt afgehandeld.

Onze welgemeende excuses voor het ontstane ongemak en wij werken er met man en macht aan om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Met vriendelijke groeten,

De Surinaamsche Bank N.V.

 

Omzetten Valuta naar SRD

Vanaf maandag 19 juni 2023 biedt DSB Internet Banking & Mobile Banking app de mogelijkheid om

-              USD of EUR om te zetten in SRD

-              USD om te zetten in EUR en omgekeerd

 

Voor deze omzettingen wordt de geldende dagkoers op het moment van verwerking gehanteerd.

Per maandag 3 juli 2023 zullen deze omzettingsverzoeken uitsluitend via de optie “overboeking tussen eigen rekeningen”  worden geaccepteerd.

Omzettingen van SRD naar USD of SRD naar EUR worden niet uitgevoerd.  Het kopen van vreemde valuta kan vooralsnog uitsluitend via Internet Banking Bankmail met toevoeging van alle verplichte bijlage(n) en vermelding van beide rekeningnummers, bedrag en doel.